Om mig

Jag heter Elin Johansson och det är jag som driver företaget Shiningsouls.

Hos mig har det alltid funnits ett intresse av att få jobba med människor. Redan i tonåren var jag mycket fascinerad av människors livsöden och jag kunde ägna timmar till att både läsa och lyssna till när människor berättade om sina egna liv. Jag älskade och älskar fortfarande upplevelsen av att få beröras av de livhistorier andra vill dela med mig. Vid ungefär samma tid upptäckte jag också att beteenden var något som intresserade mig, jag har alltid tyckt att det varit spännande med de val vi gör och hur de sedan påverkar våra liv.

Min yrkesbana började med att ge service och att hjälpa människor inom vård och omsorg. Att få ge stöd och hjälpa andra var något som kändes naturligt och viktigt för mig, och det gjorde jag under många år tills dess att det började krypa en olustkänsla inom mig av att jag inte trivdes, och att mitt jobb inte längre kändes lika tillfredsställande som förut. Det var för mig en sorg och en kris som ledde till förvirring över vem jag var och förväntades att vara. Den verklighet som jag hade befunnit mig i fram tills dess hade både haft tydliga ramar,varit trygg och förutbestämd. Att frångå den utmärkta stigen och börja utforska alternativa nya vägar utan att känna till om de ens fanns eller var de skulle leda till, var något som väckte stor oro hos mig. Det första stegen ut i min nya verklighet var att söka efter utbildningar.

För mig kändes detta svårt, inte för att det inte fanns utbildningar utan för att jag helt enkelt inte visste vad jag sökte efter, eller vad som kunde intressera mig. Det gick en tid fram tills det ögonblicket då orden personlig utveckling kom till mig. Och när de orden kom, googlade jag genast på dem, och det var då som jag visste att det var en kurs i personlig utveckling som jag skulle gå.

Det utvecklade sig sedan till att jag läste vidare till samtalsterapeut, vilket också var att förverkliga en dröm som jag i början inte visste om att den fanns. Som samtalsterapeut får jag nu möjligheten att skapa en trygg plats där fler av oss kan få möjligheten att utforska sina drömmar och upptäcka sin längtan och för att kunna leva ett rikare liv i balans och harmoni.

Elin Johansson
elin@shiningsouls.se