När jag mår bra, då kan jag vara bäst i världen!

Hej och välkommen till min blogg!

Vad härligt att du är inne och läser mitt första inlägg! Jag hoppas på att ge dig inspiration, och tid till att stanna upp och reflektera över ditt liv. Den här bloggen kommer att handla om livet, vilka vägar det tar eller inte tar. Vilka möjligheter vi har att påverka det som sker och det vi inte kan råda över. Det kommer att handla om mitt eget liv och utifrån min syn på livet som samtalsterapeut och coach.

Ny verksamhet

Vid tidpunkten för detta blogginlägg får också min hemsida en uppfräschning med nytt innehåll och utseende. Bloggen kommer att inkludera nyheter och ämnen som knyter an till min verksamhet ShiningSouls. Min verksamhet kommer att erbjuda samtalsterpi för dig som behöver stöd och vägledning i livet. Om du är intresserad av Coachning så kan jag ge ett glädjande besked om att jag söker träningsklienter. Som träningsklient får du gå till ett rabatterat pris. Mer information om det kan ni läsa på hemsidan eller kontakta mig direkt för frågor.

Ny start

För mig blir det så fint att få starta upp denna tid på året, Hösten! precis som alla årstider kan vädret kan ha en stor inverkan på hur vi upplever den. hösten kan innehålla en hel del regn och rusk vilket kan göra den otroligt mörk och lång. Men för mig är hösten underbar. Jag älskar den krispiga luften och de vackra färgerna som pryder naturen.
För mig är hösten så mycket mer än bara det visuella. Hösten symboliserar en nystart och en känsla över att vilja vara ute i skog och mark, och ta långa skogsbad! För mig är det en ren njutning av att bara få vara och uppleva att allt är lugnt och stilla. Hösten blir en tid för mig att både kunna se framåt och bakåt. Det är en stund för att stå stilla och observera utan att värdera. Att få finnas utan att göra något. Det är ett stund som skänker mig trygghet och lugn!

Att blicka bakåt med förmågan att vara i nuet

När jag växte upp så handlade mycket om att vara bäst i världen. Då var det viktigt att vara duktig på allt och kunna prestera för att bli framgångsrik, samtidigt som man skulle vara unik. Följderna utav att leva i sådana värderingar utmynnade i för mig i ett ständigt strävade mot att en dag kunna bli någon eller något. Att kunna visa upp sig för omvärlden som lyckad, framgångsrik och någon som andra också längtade efter att få bli i likhet med en produkt eller ikon. Större delen av mitt liv har varit en tävling där jag har jämfört mig med andra och där resultat varit viktiga. Att jag själv skulle kunna mäta min prestation och att andra också skulle kunna göra det för att jag skulle kunna ha ett värde.

Just nu har jag stannat upp, jag läser dessa rader som du nu också gör. Jag omfamnar den här lilla flickan och funderar på hur det kunde ha varit om hon bara hade fått vara den hon var? Efter att jag har sprungit och tävlat större delen av mitt liv så handlar tiden nu om att stå stilla och bara vara. Tiden som är nu är ett utforskade för mig i hur jag kan må bra, och vara den bästa version av mig i denna värld. Och hur jag kan bidra genom mitt varande i världen.

Glöm inte att vårda ditt jag varje dag!

Elin Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.